Bouwteam aannemer
Bij de meeste projecten hebben wij een actieve rol in het bouwteam. Het werken in een bouwteam sluit namelijk naadloos aan bij de filosofie van Van Bekkum: samen sterk.
Wij hanteren de volgende definitie van een bouwteam:
"Een bouwteam is een projectgebonden samenwerkingsverband tussen een opdrachtgever en meerdere deskundigen die samenwerken aan het ontwerp, de engineering van het ontwerp en de uiteindelijke bouw. Het doel van het bouwteam is om gedurende het gehele ontwerpproces steeds weer gezamenlijk tot een uitvoeringsgerichte oplossing te komen."
Onze bouwhistorie heeft bewezen dat de meeste projecten nog een zekere mate van uitwerking nodig hebben, voordat wij instappen. En het is juist dat specifieke karakter dat onze manier van werken kenmerkt. Als we in een vroeg stadium bij de plannen worden betrokken, zijn wij in staat om al vanaf de start onze unieke kennis in het hele project te verwerken.
Onze betrokkenheid begint al voordat alle specificaties zijn vastgelegd. We zijn er namelijk van overtuigd dat de expertise van de aannemer, samen met de andere disciplines, al in de beginfase van een project aan tafel moet zitten. Het resultaat: een gegarandeerde optimalisatie van het proces en uiteindelijk de beste oplossing voor van facet van het bouwproject.
Het grote voordeel voor de opdrachtgever is dat deze gedurende het gehele proces de regie behoudt. Het onvermijdelijke voortschrijdend inzicht wordt op een soepele wijze in de oplossing verwerkt. Dit zorgt op een aangename en volstrekt logische wijze voor de nodige flexibiliteit in het project.
Het project 20.30 XL was een superieur project waarin wij in de rol van bouwteamaannemer hebben getoverd met beton. Het resultaat mag er zijn: een nominatie voor de Betonprijs 2009. De onderstaande foto’s spreken voor zich!
Ontwikkelaar
Als ontwikkelaar is Van Bekkum in het bouwproces ook opdrachtgever. We zijn dan ook verantwoordelijk voor het hele bouwproces van begin tot het eind. Wij voeren graag projecten uit in deze rol van ontwikkelaar. Dit geeft ons een grote mate van vrijheid. Zo kunnen we onze visie optimaal in de uiteindelijke oplossing verwerken.
De grote sport als ontwikkelaar is om de juiste uitdaging te zoeken en vooral te vinden. Elk project heeft zijn eigen kenmerken en omgeving. Als ontwikkelaar heb je de vrijheid om daarop te reageren. In Utrecht realiseerden we bijvoorbeeld het project 'Koningslust' aan de Hengeveldstraat. Als ontwikkelaar hebben we alles uit de kast getrokken om ook hier een haalbaar project te realiseren.
Toen CPO als begrip nog moest ontstaan, nodigden wij eind jaren negentig al in Utrecht alle omwonenden uit van de Hengeveldstraat. Terwijl de bewoners, met circa 100 mensen aanwezig, veronderstelden dat er al wel een plan gepresenteerd zou worden kwamen wij bewust niet verder dan een situatietekening van de omgeving op te hangen. We organiseerden de buurt, van iedere straat enkele afgevaardigden. En met deze mensen, die wij lieten meebeslissen, ontwikkelden we samen het plan. Gelukkig maar, want nog voor de realisatie hadden wij al een technische uitdaging geconstateerd. De ervaringen met onderwaterbeton waren voor ons nog zeer beperkt. Onderwaterbeton bleek voor dit project echter de ultieme oplossing. Wij zijn daarom de uitdaging aangegaan met een schitterend resultaat! Lees hier wat er destijds over het project is geschreven.